Escrit per: Dani dimarts, 9 de juliol del 2013

Ha començat l’estiu i la majoria de les persones busquen temps per exposar els seus cossos al Sol i aconseguir el preuat bronzejat. A part de ser considerat com a distintiu de bellesa, què en sabem d’aquest fenomen? Per què ens passa això?

El bronzejat es tracta d’un mecanisme de defensa del nostre cos que permet filtrar els rajos ultra-violetes (UV) del Sol, evitant que ens produeixi lesions. Quan aquests rajos penetren la nostra pell, reaccionen amb unes cèl•lules anomenades melanòcits que produeixen la “melanina”, el pigment que s’encarrega de fosquejar la pell.
Concretament aquest procés es pot produir de dues maneres. Una directa, on intervenen majoritàriament els rajos UV-A (ona llarga) aconseguint un bronzejat ràpid i visible. I una indirecta, participant més activament els rajos UV-B (ona curta), i obtenint uns resultats més intensos i duradors.
Un aspecte relacionat amb el bronzejat és l’aparició de les pigues, què en sabem d’aquestes?
Aquestes petites taques que ens surten a la pell són el resultat d’una concentració anormal de melanina en un únic punt, provocada per una exposició al Sol o per factors hereditaris. No representen cap perill per a la pell i no hi ha cap tractament que pugi eliminar-les realment.

Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -