Escrit per: Ramon dijous, 1 d’agost del 2013

La memòria fotogràfica és una qualitat que poca gent posseeix. Entre la comunitat científica també es coneix com "memòria eidètica" i actualment hi han discrepàncies sobre si realment existeix.

Es tracta d'un dipus de memòria, de caràcter quasi sensorial, que té un temps de permanència d'uns 20 mil·lisegons i precedeix a la memòria de curt termini.

Es creu que entre un 2 i un 10 % dels nens la tenen, però al llarg dels anys es va atenuant progressivament fins esdevenir una habilitat molt estranya en la població adulta. A més, molts psicòlegs defensen que la memòria fotogràfica està estretament relacionada amb els sentiments i emocions.

Tenir una memòria fotogràfica és molt poc comú i depèn en gran mesura de la genètica. Tanmateix, podem millorar la nostra memòria per mitjà dels mètodes següents:

- Mentre viatges en cotxe (sempre i quan no condueixis...), prova de memoritzar la matrícula d'un vehicle i reprodueix-la en la teva ment. Aquest és un exercici que recomano personalment i serveix per millorar la memòria a curt termini.
- Juga a jocs de memòria, com per exemple aquest.
- Practica algun esport durant la setmana, l'esport afavoreix la fortaleza de la ment.
- Intenta mantenir un estil de vida saludable, menjar adequadament i no predre cap tipus de droga facilitarà un millor rendiment cognitiu.
- Dorm com a mínim 8 hores, descansar és necessari per reduir l'estrés i mantenir la ment relaxada.

Per acabar, el següent vídeo ens mostra una excepció humana. Es tracta d'Stephen Wiltshire, un home autista conegut com "la càmara vivent" que és capaç de recordar amb molt de detall tot el que veu:


{ 1 comentarios ... llegeix-los a sota o afegeix-ne un }

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -