Escrit per: Ramon dissabte, 7 de setembre del 2013

Potser alguna vegada t'hauràs preguntat si els peixos dormen i, si la resposta és afirmativa, també com ho fan.

Els peixos, com tots els animals vertebrats, necessiten dormir per recuperar forces. Aquestes hores de descans depenen especialment del tipus d'espècie i de la intensitat lumínica, és a dir, mentre algunes espècies de peix prefereixen dormir en moments del dia amb poca llum, d'altres necessiten més claredat.

Però, com dorm un peix?
Si busqueu peixos dormilegues no els trobareu mai amb els ulls tancats, perquè els peixos no tenen parpelles, ja que a l'aigua no en necessiten.

Per tant, per saber si un peix dorm o no, només ens podem fixar en la seva activitat i, excepcionalment, amb el seu color. Hi ha alguns peixos que perden lleugerament el seu color mentre dormen, adoptant tonalitats grisenques per camuflar-se amb l'entorn. 
En aquest sentit, els científics tenen avantatge, perquè poden comprovar si dormen a través dels nivells del metabolisme.

Però el més curiós del cas és que molts peixos, a diferència d'altres animals, desconecten alternativament una meitat del seu cervell per dormir. Aquesta tècnica permet renovar energies, dur a terme un aleteig constant i mantenir un estat d'alerta per si s'acosten depredadors.

Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -