Escrit per: Susanna dissabte, 6 de setembre del 2014


Sovint la forma del nostre cabell ens defineix i ens diferencia d'altres persones. Però, què fa que tinguem els cabells de diferent color i forma?



Entre 100.000 i 150.000 cabells que sobreixen el cap tenen la funció principal de protegir-lo i aïllar-lo per mantenir la calor corporal. Cada pèl es constitueix d'una arrel que neix dins d'un fol·licle pilós i una tija que creix fora de l'epidermis.

El que diferencia el tipus de cabells de cada persona és, per una banda els pigments que li donen color, i per l'altra banda, la orientació de fol·licle pilós i la forma de la tija. Barrejant els diferents colors i formes, obtenim tots els tipus de cabell!


Segons el pigment podem trobar cabell ros, pèl-roig (ambdos són caràcters molt recessius), castany, negre (el color majoritari) i gris o blanc (absència de pigment).

Pel que fa a la forma, podem trobar:
  • -Llis: forma rodona i orientat en perpendicular a la superfície de la pell.
  • -Ondulat: forma oval i formant un angle agut amb la superfície de la pell.
  • -Arrissat: forma el·líptica i orientat en paral·lel amb la superfície de la pell.


Referent a la composició, els cabells humans estan formats, aproximadament, d'un 80% de queratina (una protïna estructural, dura i resistent, que apareix també a les ungles) i un 20% d'altres substàncies (lípids, aigua, sals minerals, pigments...).
A més, la major part de la queratirna està formada per un aminoàcid anomenat cisteïna que conté sofre. És per això que es formen ponts disulfur a la seva estructura, que són els que es trenquen quan ens fem una permanent (els líquids de permanents contenen substàncies químiques capaces de trencar els enllaços de sofre).




Deixa un comentari

Entrada a l'atzar

Què diuen al Twitter?

Traductor

- Copyright © CocoCiència - Powered by Blogger and Metrominimalist -